OYUNCAĞIMI ÜRETİYORUM

Özel eğitim okul öncesi öğrencilerimiz kendi oyuncağını tasarlayıp üretiyor.

Tasarım Zihnini Geliştirebilmek Kendi oyuncağını zihninde tasarlayan ve tasarladığı düşünceyi yaparak, yaşayarak hayata geçiren çocuk bu keyfi deneyimleyerek bakış açıları, düşünme biçimleri, hayal gücü ve zekaları gelişecektir.

Fiziksel Gelişim Aktif halde üretim içerisinde bulunan çocuk çizme, boyama, kesme aktiviteleri ile küçük kas ve motor becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Sosyal-Duygusal Gelişim Çocuk zihninde tasarladığı düşünme ve hayali hayata geçirerek üretebilirlik farkındalığı gelişmesi ile birlikte hazır tüketme zihninden uzaklaşacaktır. Ayrıca karar verme, tercih yapabilme, ilgi alanlarını keşfetme yetileri açığa çıkacaktır.Başka insanlarla iletişim kurabilme, işbirliği, doğayla bütünleşebilme, problem çözebilme, yaparak yaşayarak öğrenme ve gelişme imkanı sunmaktadır. Çocuklar sınıf içerisinde böylelikle kendilerinin ürettiği oyuncak ile oynamanın mutluluğu ile oyun sürecine katılım artacak, bilgisayar, tv ve telefondan uzaklaşacaktır.

23-01-202423-01-202423-01-202423-01-2024